Koninklijke onderscheiding voor  ‘onze’  Ali van de Dierenweide

 

lintjeali

 

 

Alle medewerkers van de Stichting Dierenweide Harderwijk zijn trots op de Koninklijke onderscheiding die Ali de Ruiter heeft ontvangen.
Immers, spreek je over de Dierenweide, dan spreek je al gauw over Ali de Ruiter.
Ruim 25 jaar is Ali betrokken bij onze Dierenweide.
Vanwege deze betrokkenheid bij onze vrijwilligersorganisatie zei in het Gemeentehuis van Harderwijk op 27 april 2012 Burgermeester John Berends:
"Het heeft Hare Majesteit behaagd, u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau".
 

 

“Zonder Ali de Ruiter geen Dierenweide”, is een veelgehoorde opmerking.
De inzet voor de Dierenweide blijkt uit de verschillende activiteiten die zij als vrijwilliger uitvoert. Veel uren besteedt Ali aan de Dierenweide, zoals aan het verzorgen, het coördineren, het secretariaat, de website, de penningen, het onderhoud van wei en gebouwen, het assisteren bij bevallingen, de educatie, de post en het veelgewaardeerde aansturen van alle vrijwilligers. Ook het logo van de Dierenweide is ontworpen door Ali . 
Ali begon als dierenverzorger, waarbij zij iedere week de dieren op de kinderboerderij verzorgde. Al snel trok zij andere taken naar zich toe en is zij ‘het’ gezicht van de Dierenweide geworden.

 

Ali heeft ook minder leuke gebeurtenissen meegemaakt: inbraken, na afloop van twee branden staat ze huilend tussen de ruines van de stal en dierenmishandelingen, zoals een peuk uitdrukken op de kop van een geit of het terugvinden van een kalkoen die in brand is gestoken. Zij heeft midden in de nacht het dak verankerd, zodat het niet eraf geblazen kon worden tijdens een storm.
Alle foto's